WhatsApp App
met
ons!

Lente – Houtbouw in de tuin

Eindelijk lente

Het heeft even geduurd, maar nu begint het erop te lijken. Al die regen heeft wel gezorgd voor uitbundig groen in de natuur en de tuin. Maar nu de zon wat meer schijnt, krijgen onze klanten  echt zin om naar buiten te gaan. En wat fijn als de tuin er dan ook mooi bij ligt. Zorgen wij voor!


Strakke tuin met houtbouw

Zo hadden we een klant die een strak tuinontwerp wilde met veel hout. Ook nog een tuin aan het water, het huis wat hoger gelegen, zodat we konden werken in niveaus. Eerst maar over die houtbouw. Aan het water op het lage niveau een grote vlonder met veel zitruimte, omgeven door houten wanden. Houten trap naar het hogere niveau en aansluitend een tuinpad met houten bogen naar het woonhuis. Een bamboe schutting (is ook hout) aan één kant maakt de houtbouw compleet. Terras, gazon, borders, alles superstrak en klaar voor de winter om was.


Beplanting brengt leven in de tuin

Toch heeft deze tuin ook wat minder strakke trekjes. Het tuinpad is van grind (wel weer met strakke tegelranden) en tegenover de bamboe schutting staat deels een steenkorven schutting. Maar echt levendig wordt het pas met de beplanting. Klimplanten tegen delen van de schutting en veel groen en bloeiende planten in de ruime, iets verhoogde borders. Alles onder controle natuurlijk, want dit is geen wilde tuin. Tegen de zomer is dit een cultuurtuin om van te genieten, met als contrast de wilde natuur aan de overkant van het water. Mooi project, mooi resultaat!


Tip

Ook als jouw tuin niet nieuw aangelegd hoeft te worden, kunnen onze hoveniers veel voor je doen: stukjes herbeplanten, tuinonderhoud (maaien, snoeien, onkruid verwijderen), tuinverlichting aanleggen etc. Gewoon even bellen!